Resep Umai Ikan Tenggiri dan Peria, Menggugah Selera

Ikan tenggiri Umai dan peria

Adakah anda masih tercari-cari inspirasi resepi ikan tenggiri dan ubi umai yang sangat sedap dan unik? . Orang ramai sudah biasa menggunakan internet melalui gajet untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh dijadikan idea. Baiklah kali ini saya akan kongsikan panduan cara menghidangkan Tenggiri Umai dan Peria Langkah Mudah Memasak dengan cara yang tidak begitu sukar tetapi tidak mudah untuk membangkitkan selera anda. Dalam kes rawatan yang salah, hasilnya tidak memuaskan dan biasanya tidak menyenangkan. Malah, ikan tenggiri Umai dan Peria yang lazat sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang akan menggoda selera kita.

Banyak perkara yang mempengaruhi rasa ikan tenggiri dan peria umai ikan, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara pemprosesan dan penyajian. Anda tidak perlu risau jika ingin memasak umai dan tenggiri peria yang sedap di mana-mana, kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Seterusnya adalah foto Umai Mackerel dan Peria untuk dijadikan inspirasi.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk memasak umay dan tenggiri periya ialah 4-5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak ikan tenggiri dan peria umai dianggarkan sekitar 10 minit.

Baca Juga

Baiklah, kali ini kita akan cuba memasak umai ikan tenggiri dan keledek di rumah. Dengan berpegang kepada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan dan keluarga anda. Anda boleh memasak tenggiri Umai dan Peria dengan 10 jenis bahan dan 5 peringkat pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah penyediaan.

Kalau tak nak guna ubi, boleh guna inti ikan. Prosesnya adalah sama. Asal: Sarawak #cppassport

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat umai dan peria mackerel:

  1. 2 ikan kembung
  2. Separuh keledek
  3. Cili padi - dihiris
  4. Bawang merah - dicincang
  5. kapur
  6. sedikit halia - dihiris halus
  7. ketumbar
  8. Cuka itu
  9. gula
  10. garam:

Langkah-langkah menyediakan ikan tenggiri Umay dan Periya

  1. Ambil pulpa tenggiri. Potong sedikit.
  2. Perah air limau nipis dan masukkan cuka. Biarkan seketika sehingga ikan masak bersama air limau nipis dan cuka.
  3. Sumbat ikan yang telah dimasak.
  4. Masukkan bawang besar, cili, halia, keledek, garam dan gula, daun ketumbar ke dalam ikan yang telah dimasak.
  5. Gaul rata, sesuaikan rasa dan sedia untuk dihidangkan.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di sini. Semoga kesederhanaan memasak ikan tenggiri dan peria umai di atas dapat membantu anda menyediakan juadah yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau menjadi inspirasi jualan makanan. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!

You may like these posts

Link copied to clipboard.