Bagaimana Menyiapkan Cucur kembung manis yang Lezat Sekali

mandi manis gebu

Adakah anda sedang mencari idea unik untuk resipi pastri puff manis yang lazat? Resepi kek bunga manis yang sedap pernah dicari oleh pengguna di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka, contohnya, untuk merujuk maklumat imej. Posted Kali ini saya akan berkongsi langkah-langkah bagaimana untuk memperkenalkan cara paling mudah untuk membuat cream puff yang sempurna, tidak terlalu sukar tetapi tidak juga mudah untuk dilakukan. Jika anda salah memprosesnya, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tidak menyenangkan. Kelim kembung manis yang lazat, sebenarnya, mesti mempunyai aroma dan rasa yang mampu membangkitkan selera.

Terdapat beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa jahitan kembung manis, bermula daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin menyediakan pastri puff manis yang lazat di mana-mana, kerana jika anda sudah tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar berkaitan Cucur Puff Manis yang boleh anda gunakan untuk makluman.

Baiklah cuba kali ini, jom buat jahitan gebu manis kami di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh membantu dalam menjaga kesihatan badan kita. Anda boleh menyediakan Cucur Manis Bengkak dengan 8 bahan dan 5 langkah penyediaan. Ini adalah bagaimana hidangan disediakan.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk menyediakan timun manis kembung:

  1. 200gr GULA
  2. 1000 gram tepung gandum
  3. 1/4 sudu teh garam
  4. 1 biji telur
  5. 1/3 sudu besar marjerin (dicairkan)
  6. 1 sudu kecil ROTI MAMA / YIS
  7. 1 sudu teh baking soda
  8. air yang mencukupi

Langkah-langkah menyediakan mandian pastri puff manis

  1. Satukan tepung, baking soda, ROTI, gula, garam, dan telur, masukkan telur, kemudian marjerin cair, gaul rata.
  2. Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga terbentuk adunan pickup, gaul rata.
  3. Bakar selama 30-40 minit @ sehingga doh mengembang.
  4. Panaskan minyak secukupnya, gunakan api sederhana, jangan terlalu panas, bahagian dalam tidak akan mendidih.
  5. Goreng hingga kekuningan.

Terima kasih kerana membaca resepi yang disajikan di sini. Kami berharap kornet kembung manis yang mudah dibuat yang ditunjukkan di atas dapat membantu anda membuat hidangan lazat untuk keluarga atau rakan atau menjadi idea perniagaan masakan. Semoga berjaya dan bergembira!

You may like these posts

Link copied to clipboard.