Resep Sup Telur Dengan Bebola Ikan Anti Gagal
Mencari resepi sup titisan telur bakso yang unik? Resepi sup telur bebola ikan yang sedap, kebelakangan ini sudah ramai kawan di luar sana, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna internet sudah biasa menggunakan Internet sebagai gajet untuk mencari maklumat grafik yang boleh dijadikan idea. Kali ini saya post, saya akan kongsikan panduan cara membuat sup titisan telur, tak susah, tak senang nak masak dengan sempurna. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan, malah sedap. Malah, sup telur yang lazat dengan bebola daging pasti mempunyai rasa yang boleh membangkitkan selera anda.
Rasa titisan telur mempunyai pengaruh yang besar terhadap rasa bahan-bahan, pertama pada jenis bahan, kemudian pada pilihan bahan-bahan segar, dan kemudian pada kaedah penyediaan dan persembahan mereka. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat telur gulung yang lazat dengan bebola daging ikan, anda tidak perlu risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang unik. Di bawah adalah gambar sup bebola telur yang boleh anda jadikan sebagai contoh.
Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk membuat sup titisan telur siap pakai dengan bebola ikan. Anda boleh membuat sup gulung telur menggunakan 4 daripada 4 langkah memasak daripada 13 jenis bahan. Bagaimana hendak masak.
Menu sushi adalah ringkas, ringan, tetapi sangat popular dengan seisi keluarga.
Baca Juga
Bahan-bahan: - Rempah-rempah untuk membuat sup telur bersama bebola daging ikan.
- 3 biji telur
- 3 biji bawang
- 2 ulas bawang putih
- 1 secubit halia
- 1 kotak bebola ikan
- Kotak Fukuoka + suhu
- 2-3 gelas air (secukup rasa)
- 1 sudu kecil garam (secukup rasa)
- 1 sudu teh gula - pilihan (secukup rasa)
- 1 kiub bouillon ayam (pilihan)
- 2g/q minyak sayuran
- bahan hiasan
- 2-3 mangkuk batang bawang
Cara membuat sup telur dengan bebola daging
- Perah bebola ikan dalam air mendidih. Pada masa ini, suhu dan fuchsia dibasahkan sebelum berbunga.
- Panaskan minyak. Tumis bawang besar, bawang putih dan halia hingga bertukar warna dan bau.
- Tuangkan air secukupnya. Bila mendidih masukkan telur satu persatu. Rebus telur dan jangan campurkan.
- Apabila telur hampir masak, masukkan bebola ikan, air dan fuchuk. Teruskan memasak sehingga semuanya masak. Pastikan perasakan dengan garam dan gula secukupnya. Anda boleh memadamkan api dan menjaga diri anda.
Bagaimana: Bukankah ia mudah? Inilah cara membuat sup titisan telur yang boleh anda buat di rumah. Saya harap anda mendapati ia berguna dan menikmatinya!