Resep Siakap Sambal Atok, Lezat
Naha anjeun milarian cara anu gampang pikeun nyiapkeun Sambal Atok Siakap anu unik sareng nikmat? Jalma geus biasa ngagunakeun internét dina handphone maranéhanana, contona, pikeun nempo gambar. Diterbitkeun Kali ieu abdi bade ngadugikeun palajaran kumaha cara nyuguhkeun resep sambal atok siakapa anu sampurna supados teu hese sareng teu gampil. Lamun diolah teu bener, hasilna bakal jadi teu nyugemakeun atawa malah ngeunah. Sedengkeun Sambal Atok Siakap anu nikmatna kudu bener-bener ngabogaan aroma jeung rasa anu bisa ngagoda létah urang.
Rasa sambal atok siakap dipangaruhan ku sababaraha faktor, mimiti ti jenis bahan, saterusna tina pilihan bahan seger nepi ka cara ngolah jeung porsi. Tong hariwang upami anjeun hoyong ngadamel sambal atok siakap anu lezat di bumi, sabab upami anjeun terang trikna, masakan ieu tiasa janten suguhan khusus. Di handap ieu gambar Sambal Atoka Siakap nu bisa dijadikeun inspirasi.
Jumlah porsi pikeun nyieun Sambal Atok Siakap aya 2 porsi. Janten pastikeun porsi ieu cekap pikeun anjeun sareng kulawarga tercinta.
Sajaba ti éta, waktu nu diperlukeun pikeun nyiapkeun sambal atok siakap diperkirakeun jadi sabudeureun 50 menit.
Baca Juga
Muhun, waktos ieu urang bakal nyobian masak sambal atok siakap di imah sorangan. Sanaos bahan-bahanna sederhana, piring ieu tiasa mangpaat pikeun ngajaga awak anjeun sareng sadayana kulawarga séhat. Anjeun tiasa ngadamel Sambal Atok Siakap kalayan 6 bahan sareng 7 léngkah produksi. Ieu léngkah-léngkah masak.
Kuring diajar resep ieu ti paman kuring, aya legenda ngeunaan resep ieu.
Bahan jeung bungbu anu diperlukeun pikeun nyieun Sambal Atok Siakap:
- Siap campur jeung kunyit jeung uyah
- 1 cabe héjo badag, 18 cabé héjo leutik*
- 5 cabe beureum, bawang *
- 1 tomat *
- tangkal lemon nempo
- 100 ml santan
Léngkah-léngkah nyieun Sambal Atok Siakap
- Tumis cumi-cumi garing teras tiriskeun minyakna.
- Tumis bahan anu ditandaan * nepi ka layu.
- Campur bahan anu digoréng saméméhna. (ulah dicincang nepi ka kabeh crumbs ditumbuk, tambahkeun bahan ditumbuk sakaligus ka Blénder kalawan mentega tos goreng)
- Éncér bahan. Tambahkeun minyak lajeng tumis jukut jeruk. Lajeng nambahkeun bahan jeung tumis nepi ka ngarecah minyak.
- Tambahkeun cai asam jawa sanggeus minyakna larut, tambahkeun santan, aduk rata nepi ka santan larut minyakna.
- Pisahkeun santan tina minyak sareng tambahkeun siacap panggang.
- Naon anu anjeun ngantosan, abdi bakal tuang. p/s sabaraha nasi dina piring?
sakumaha? Gampang, sanés? Kumaha cara ngadamel sambal atok siakap anu tiasa didamel di bumi. Kabagjaan!