Resep Ikan rebus mak Anti Gagal

Ikan rebus cara mak

Sedang mencari resipi unik untuk rebusan ikan tanpa gagal ibu anda? Rakan-rakan di sekeliling kita pada masa ini meminta cara mudah untuk memasak ikan rebus mak, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu-ibu baru sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang gambar yang boleh dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan kongsikan langkah mudah panduan memasak masak ikan rebus untuk mak. Sedap sangat nak buat susah dan senang. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya akan segar malah tawar. Walaupun ikan rebus mak mesti ada aroma dan rasa yang mampu menggoda selera kita.

Ada beberapa perkara yang mempengaruhi rasa ikan masak Mak, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar, hingga cara memasak dan menghidangkan. Anda tidak perlu risau jika ingin memasak ikan rebus yang sedap di mana sahaja anda berada, kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar rebusan ikan mak saya yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk menyediakan rebusan ikan yang sedia untuk dimasak untuk ibu. Anda boleh membuat ikon popia rebus menggunakan 6 jenis bahan dan 3 langkah pengeluaran. Ini adalah langkah-langkah untuk memasak hidangan.

Resipi dari arwah mak saya. Saya selalu rebus ikan yang saya beli, saya nak tuang sebanyak mana yang muat dalam peti ais. Ikan ini boleh kekal selama tiga hari tanpa memasukkannya ke dalam peti sejuk. Arwah ibu saya biasanya makan ikan petani, dan ikan siap masak boleh dimakan mentah atau dimasak.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk memasak ikan bakar mengikut cara ibu:

  1. 5 umpan
  2. 1/2 inci kunyit mentah
  3. 1/2 inci halia
  4. 4 keping krim masam
  5. Secubit garam kasar
  6. Air (isi untuk menutup ikan)

Langkah Memasak Rebusan Ikan Mama

  1. Basuh ikan dengan baik, masukkan ke dalam periuk, parut halia dan kunyit (jangan terlalu hancur), kemudian masukkan yogurt dan garam.
  2. Tuangkan air sehingga menutup paras ikan, selepas itu bolehlah masak dengan api sederhana sehingga air rebusan kering.
  3. Ikan rebus.

Terima kasih kerana membaca resipi yang pasukan kami sajikan di sini. Kami amat berharap penyediaan ikan rebus ringan di atas dapat membantu anda memasak makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan juga memberi inspirasi kepada anda untuk memulakan perniagaan masakan. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!

You may like these posts

Link copied to clipboard.