Langkah Mudah untuk Membuat Asam Rebus Tenggiri Dengan Bendi yang Menggugah Selera
Rebus Tenggiri Mudah dengan Bendi Mencari idea tentang cara mengembangkan lidah anda? Langkah Mudah Elakkan Kegagalan Rebusan Tenggiri dengan Resipi Bendi. Komuniti sudah biasa menggunakan Internet pada peranti untuk menggunakan maklumat imej sebagai idea. Dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat jeruk ikan tenggiri yang sedap dengan bendi supaya sangat susah dan senang. Jika anda tidak merawatnya dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Ikan tenggiri assam rebus dengan bendi memang manis tetapi ia sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menguji selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa Tenggiri Rebus Assam dengan Bendi, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar sehinggalah kepada cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat ikan tenggiri Asam Rebouse bendi di rumah, anda tidak perlu risau kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya ialah gambar Assam Cook Mackerel dengan Okra untuk digunakan sebagai contoh.
Di bawah adalah beberapa petua dan petua praktikal untuk membuat Assam Rebus Mackerel dengan Okra. Anda boleh membuat Asam Rebus Tenggiri dengan bendi menggunakan 13 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ialah cara menyediakan hidangan.
Acar hari ini. Minum sup ini sangat lazat.
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk membuat jeruk tenggiri dengan bendi:
- 4-5 ekor ikan tenggiri
- 2 batang serai - ketuk
- 1-2 keping krim masam
- 1-2 sudu teh garam
- 1 sudu teh gula
- air secukupnya
- bendi
- Unsur substrat
- 5 ulas bawang merah
- 3 bawang putih putih
- 1 inci halia
- 1 inci kunyit mentah
- 5-10 biji lada padi
Cara membuat ikan tenggiri yang diperap dengan bendi
- Gaul semua bahan kisar sebati
- Tuang ke dalam bekas. Masukkan serai, asam jawa dan air secukupnya. Hidupkan api, masak hingga mendidih.
- Masukkan bendi, kemudian masukkan ikan tenggiri. Goreng ikan dengan api perlahan sehingga betul-betul masak.
- Perasakan dengan garam dan gula secukupnya. Bolehkah dia memadamkan api? Ia sudah siap.
kenapa tidak mudah? Cara memasak ikan tenggiri acar buatan sendiri dengan bendi. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!