Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kari Ikan Tongkol Anti Gagal

kari kob

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk resipi nelayan maksum yang unik? Resipi perikanan Kobe menentang kegagalan sangat dituntut oleh ramai pengguna akhir-akhir ini, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Ibu muda sudah biasa menggunakan internet di telefon pintar untuk mencari maklumat, contohnya melalui gambar. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan resepi kari ikan anti gagal dengan langkah mudah yang tidak terlalu rumit tetapi juga tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan membosankan dan tidak menyenangkan. Malah, kari coba yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh memenuhi selera anda.

Banyak yang perlu diketahui tentang rasa kari, jenis bahan, pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin membuat kari yang lazat, jangan risau, kerana jika anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah adalah gambar kari kanta ikan yang boleh anda jadikan idea.

Bilangan hidangan yang boleh disediakan untuk memasak ikan dalam kari tongkol ialah 5 hidangan. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom buat karipap sendiri di rumah. Terima kasih kepada bahan-bahan biasa, hidangan ini boleh berguna untuk mengekalkan kesihatan seisi keluarga. Anda boleh memasak kari ikan menggunakan 24 jenis bahan dan 8 peringkat penghasilan. Cara memasak makanan.

Baca Juga

# apron emas2020 # minggu9 Adik saya buat gulai ikan tapi mangga dia masih muda tapi dia pun nak makan jadi saya buat kari macam abang tapi tanpa mangga muda boleh kurangkan. Misi XP akan diteruskan...hehe...semuanya sebab abang dah kahwin jadi susah nak rasa tangan abang lagi. Mela Kathy ada Dr. Cubalah resepi Abang dengan sekali sentuhan tangan. Oh!

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan dalam kari ikan tongkol:

  1. Komposisi rebusan ikan:
  2. 1 kod
  3. 1 sudu teh cuka
  4. 2 keping krim masam
  5. 1 sudu teh garam
  6. 1 gelas air
  7. Bahan-bahan untuk periuk:
  8. 4 sudu besar pasta goreng (basuh lada kering, bawang putih, bawang merah
  9. Bancuh 2 sudu besar serbuk kari ikan dengan 3 sudu besar air
  10. 3 ulas bawang putih
  11. 2 biji bawang merah
  12. 1 inci halia
  13. 3 karwy sade
  14. 3 ulas
  15. 3 biji buah pelaga
  16. 1 biji kayu manis
  17. 2 sudu teh mustard
  18. 1/2 biji tomato
  19. 1 tin kecil santan
  20. 1/2 cawan air
  21. 2 tangkai daun kari
  22. 1 sudu besar garam
  23. 2 sudu besar gula
  24. 2 biji mangga muda (jika ada)

Cara memasak ikan dari kari labu

  1. Bahan 2:
  2. Rebus ikan dan ketepikan.
  3. Panaskan minyak dan goreng 4 biji sos dan daun kari.
  4. Kemudian masukkan pasta yang telah digoreng dan bancuhan serbuk kari ikan.
  5. Setelah agak kering bolehlah masukkan santan sedikit demi sedikit dan gaul rata.
  6. Kemudian masukkan 1 cawan air dan sedikit stok ikan, 3 sudu besar setiap satu. Taburkan dengan garam dan gula.
  7. Pada akhirnya anda boleh menambah ikan yang telah dimasak sebelumnya.
  8. sedia!

Terima kasih kerana membaca resipi yang kami tawarkan di halaman ini. Kami berharap resipi kari fishbowl mudah di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda dan menjadi idea untuk menjual makanan anda. Kami harap anda mendapati ia berguna dan menarik!

You may like these posts

Link copied to clipboard.