Langkah Mudah untuk Membuat Kari Kepala Ikan Tongkol SuperSimpleSedap Anti Gagal

Kari kepala ikan yang sangat ringkas dan lazat

Adakah anda sedang mencari idea tentang cara membuat batang kepala ikan kod yang boleh menyanjung lidah anda dengan cara yang istimewa? Adakah anda sedang mencari resipi kerjaya yang sangat ringkas dari wilayah kami, mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet untuk mencari maklumat di telefon bimbit. Ok kali ni saya kongsikan panduan cara membuat kari yang senang dibuat, sedap, anti kosong, tak susah dan tak senang. Jika anda salah faham, hasilnya akan menjadi tidak relevan malah tidak menyenangkan. Malah, kari ikan tuna yang sangat ringkas sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera.

Kari supersimpsedap lebih kurang dipengaruhi oleh kualiti rasa, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, bagaimana ia boleh disediakan dan dihidangkan. Anda tidak perlu risau jika ingin membuat kari supersimpseab yang sedap di rumah, kerana anda tahu tekniknya kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Ini gambar Kari Tongkol Supersimpsedap yang boleh anda jadikan idea.

Ok jom cuba kali ni buat karipap supersimpseab sendiri di rumah. Dengan bahan-bahan biasa, hidangan ini boleh menjadi berkesan dalam menjaga kesihatan badan anda dan keluarga anda. Anda boleh membuat Kari Kepala Tongkol SuperSimpleSedap menggunakan 15 bahan berbeza dan buat 5 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan ini:

Kari ikan memang sedap

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kari ikan yang sangat ringkas dan lazat:

  1. 1 kod (putih)
  2. 4 biji kuning telur
  3. 5 jenis
  4. 5 ulas bawang putih
  5. 1 inci halia
  6. Kumis 2 cm
  7. 1 cm serbuk lada sulah
  8. Campuran halba 1 cm
  9. 1/2 cawan santan
  10. Air asam jawa
  11. 2 biji lada merah
  12. daun kari
  13. angin
  14. Minyak
  15. Garam dan rasa yang sesuai

Langkah-langkah membuat kari ikan yang sedap dan ringkas

  1. Haliakan bawang besar, bawang putih dan halia. Jika anda mahu, anda juga boleh menggunakan pengisar. Sis lebih suka mengisar untuk dapatkan tekstur.
  2. Tumis bahan puri. Jika sudah wangi, boleh masukkan campuran halba dan gulai dana. Kemudian masukkan karipap dan serbuk cili. Masukkan air asam jawa sekali.
  3. Keringkan pasta dan goreng sehingga naik minyak. Import ikan. Jika terlalu pekat, masukkan air, kacau perlahan. Jangan kacau ikan sentiasa supaya tidak pecah. Masukkan bendi dan lada cayenne. Tambah sekali jika ada tomato. Kakak tak bagi tomato sebab dah habis
  4. Biarkan mendidih sedikit. Kemudian masukkan satu tin santan. Masak lagi.
  5. Sedia untuk rasa dan dihidangkan.

Bagaimana mereka? Bukankah mudah? Inilah cara membuat kari yang sedap dan ringkas yang boleh anda amalkan duduk di rumah. Semoga berjaya dan nikmatinya!

You may like these posts

Link copied to clipboard.