Resep Ikan Tilapia Goreng Bawang Putih & Kerabu Mangga Muda Thai(Pla Tod Kra-tiam), Menggugah Selera
Adakah anda sedang mencari idea unik untuk memasak tilapia bawang putih goreng dan Keraba Mangga Muda (Pla Tod Kra-tiam) di Thailand? Orang di sekeliling kita sedang mencari perisian anti-kegagalan, dan anda mungkin salah seorang daripada mereka. Orang ramai telah menggunakan Internet untuk mencari alat untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan penyediaan tilapia, bawang putih goreng dan Thai Young Mango Krapa (Pla Tod Kra-tiam), Bikin Ngiler, yang sangat sukar tetapi tidak mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak sesuai dan secara amnya tidak menyenangkan. Walau bagaimanapun, Pla Tod Kra-tiam manis yang dibuat dengan bawang putih dan sedikit kerapo mangga Thai sepatutnya mempunyai rasa dan rasa yang membangkitkan selera.
Keraba Mangga Thai Muda (Pla Tod Kra-tiam) dan rasa tilapia bawang putih goreng dipengaruhi oleh beberapa faktor, pertama jenis bahan, dan kemudian pilihan bahan segar sehingga masak dan dihidangkan. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin memasak bawang putih goreng dengan ikan tilapia mangga Thai kecil (Pla Tod Kra-tiam), jangan risau, jika anda tahu semua helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar tilapia bawang putih goreng dan ketam mangga mini Thai (Pla Tod Kra-tiam) yang boleh dijadikan inspirasi oleh rakan anda.
Nah, kali ini kita akan mencubanya, bawang putih goreng dan tilapia goreng, dengan Kerabu mangga Thai kecil (Pla Tod Kra-thiam). Mudahkan sahaja, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat tilapia goreng dengan Bawang Putih dan Keraba Mangga Thai muda (Pla Tod Kra-tiam) dengan 19 bahan dan 5 langkah. bagaimana hendak masak
#ThaiStyle Hidangan Thai yang ringkas dan lazat. Salad mangga (kaedah ketam) sangat sesuai dengan ikan dan nasi putih.
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah-rempah untuk Tilapia bawang putih goreng dan Kerabu Mangga Muda Thai (Pla Tod Kra-tiam):
- Air garam untuk ikan
- 1 ekor ikan tilapia
- 1/4 cawan bawang putih cincang
- 1 xq gari irina + 2 xq arto irina
- 1 sudu besar lada putih dicincang
- 1 sudu besar garam
- minyak goreng
- Bahan-bahan untuk sos mangga hijau
- 1/2 cawan mangga hijau masam, dibelah dua
- 1 biji bawang merah kecil
- 2 sudu besar jus lemon
- 3 sos ikan
- 2 sudu besar gula pasir
- 1 @ 2 sudu besar nasi berempah dicincang halus
- Daun ketumbar dihiris halus (pilihan)
- Bawang putih goreng
- 15 ulas bawang putih, cincang
- 1 sudu besar tepung beras
- 1 lada
Cara Menyediakan Keraba Tilapia Bawang Putih Goreng (Pla Tod Kra-tiam) Baby Mangga Thai
- Pes bawang putih: Tumbuk bawang putih dan lada putih bersama garam.
- Ikan: Gosok semua ikan dengan pes bawang putih, dan perap selama 20-30 minit. Goreng kering.
- Bawang Putih Panggang: Goreng bawang putih yang dicincang halus dalam tepung beras dan lada sulah sehingga perang keemasan dan taburkan dengan ikan yang telah digoreng.
- Mangga / Tomato Salsa: Satukan semua bahan dalam sos.
- Cara menghidangkan: Hidangkan mangga / tomato bersama ikan bawang putih yang telah digoreng.
Bagaimana? mudah, eh? Cara membuat tilapia bawang putih dan crappa mangga Thai kecil (Pla Tod Kra-tiam) yang boleh anda buat di rumah. Kami harap anda mendapati ia berguna dan berseronok!