Resep Asam pedas ikan merah mummy style, Lezat Sekali
Mencari idea tentang betapa mudahnya anda boleh mencipta mumia pedas gaya Anti Fail yang unik dengan resipi ikan mas masam? Resipi "Anti Fail Style Spicy Red Fish Mummy" kini menarik minat ramai orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet dengan telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat foto. Kali ini saya akan kongsikan panduan cara masak ikan merah berempah dalam mummy dengan mudah, tak susah pun nak masak. Jika disalahgunakan, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan, biasanya tidak menyenangkan. Sebenarnya ikan mumia merah pedas sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera kita.
Banyak perkara yang sedikit sebanyak mempengaruhi rasa Spicy Mummy, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, cara pemprosesan dan penyajian. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin memasak ikan merah masam yang lazat dan lazat dalam mumia, jangan risau, kerana selagi anda tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang unik. Seterusnya ialah gambar ikan emas jenis mumia.
Berikut adalah beberapa cara praktikal yang mudah untuk menangani mumia tajam ikan emas siap sedia. Menggunakan 13 bahan dan 5 5 langkah memasak, anda boleh membuat mumia masam yang lazat daripada ikan emas. Berikut adalah langkah penyediaan.
Saya fikir ia adalah asid panas. Apabila cawan mengandungi biji, aroma dan rasa menjadi lebih lazat. Jom cuba belajar!! Made in my head + resepi mak + resepi idaman peminat
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Ikan Mummy Merah Berempah.
- Bahan cincang:
- Segenggam cili kering
- mentol besar
- 3-4 biji bawang kecil
- Halia (tidak terlalu kecil, tidak sebesar ibu jari)
- Kunyit
- Item lain:
- Tuangkan biji ke dalam cawan
- Potongan tuan-tuan
- Campurkan javasc acid dengan air
- tenunan serai
- anak kapal:
- Ikan emas @ ikan sedondon
Cara Masak Ikan Mumia Merah Masam
- Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dihiris, limau nipis dan biji dill hingga naik minyak. Tambah sedikit air - ulang proses penyahgris minyak
- Masukkan air secukupnya, garam dan biarkan sos mendidih sedikit. Isikan air asam jawa - biarkan mendidih lagi (kalau air agak kering boleh tambah air lagi)
- Masukkan ikan berlemak masin. Serta-merta masukkan penimbal cesium. Biarkan adunan mendidih sehingga sosnya terasa seperti ikan
- Masukkan terung dan rebus lagi. Ingat bahawa jika tidak ada air yang mencukupi, anda boleh menambah air ke kepekatan yang diperlukan. Rasa sosnya pun sesedap rasa. Bila bendi dah masak, boleh tutup oven dan letak atas kaunter
- Petua Membuat Acar Pedas Yang Sedap 1. Halia bukan kecil, 2. Proses memasak perlu lebih lama, tetapi tidak boleh hangus.
Terima kasih kerana menggunakan resipi pasukan kami di halaman ini. Kami berharap Ikan Emas Pedas yang disebutkan di atas mengenai kaedah mumia membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau memberi inspirasi kepada mereka yang suka memasak. Kami harap anda mendapati ia berguna dan menyeronokkan.