Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tomyam Siakap Ala Thai, Sempurna
Mencari Idea Resepi Tomyam Siakap Gaya Thai, Unik Sedap?, Cara Membuat Tomyam Siakap Gaya Thai, Sedap memang diminati ramai orang sekeliling kita hari ini, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda terbiasa menggunakan Internet pada peranti mereka untuk melihat maklumat grafik sebagai idea. : Kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah menghantar resepi Tomyam Siakap Thai Anti-Fail supaya tidak terlalu susah malah tidak terlalu mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi lembut dan tawar. Dan rasa Thai Tomyama Syakapa sepatutnya mempunyai rasa yang boleh menyedarkan selera kita.
Kualiti Tomyam Siakap gaya Thai dipengaruhi oleh banyak perkara, daripada jenis bahan kepada pilihan bahan segar dan hidangan: cara ia dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat tomyam siacap ala Thai yang sedap di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan itu sendiri boleh menjadi menyeronokkan. Di bawah adalah gambar Tomyam Siakap gaya Thai untuk tatapan anda.
Jadi kali ini, jom cuba, masak tomyam siakap ala Thai di rumah. Secara mudahnya, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menjaga kesihatan tubuh badan kita. Anda boleh menyediakan Tomyam Siakap ala Thai menggunakan 16 jenis bahan 8 8 peringkat pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Tomyam siakap diilhamkan oleh chef dari RH Kitchens tetapi dengan bahan-bahan եղանակ cara membuat mengikut bahan dapur saya. Jom tengok resepinya.
Baca Juga
ունք bahan rempah yang digunakan untuk membuat Tomyam Siakap Thai.
- 3 bass (saiz sederhana)
- 3 ulas bawang putih - dihiris
- 1 biji bunga cengkih - dipotong menjadi kepingan tebal
- 5-10 biji cili padi (nak pedas) - knock out
- 3 batang limau – ketuk և potong menyerong
- 2 inci lengkuas - dicincang և dicincang
- 2-3 helai daun kefir-limau
- 2-3 sudu besar rempah Tomyam Thai
- 1-2 sudu besar sos ikan
- 1 biji lemon - perahan jus
- 4-5 tangkai daun ketumbar
- 100 g cendawan telinga
- 2-3 gelas air
- 1-2 sudu besar garam
- 1 sudu besar gula
- Sayur-sayuran (brokoli, lobak merah, kembang kol, tomato, dll.)
Cara memasak Tomyam Thai
- Masukkan bawang putih, bawang besar, limau, lengkuas dan beras dalam periuk. Tuangkan air secukupnya, masak hingga mendidih.
- Apabila mendidih, masukkan tali thyme. Gaul sebati.
- Masukkan limau purut dan akar ketumbar. Kemudian masukkan sayur-sayuran seperti lobak merah dan bunga kobis.
- Masukkan sos ikan dan sup cendawan. Biarkan mendidih sedikit.
- Masukkan ikan. Masak sehingga ikan siap. Rasa cukup.
- Akhir sekali masukkan tomato dan daun ketumbar. Biarkan sekejap, api boleh padam.
- Selepas padam api, perah air limau nipis secukupnya.
- sedia.
Adakah anda tidak Mudah? Inilah cara membuat tomyam siacap Thai yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya!