Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kari kepala ikan yang Sempurna

kulit kepala ikan

Mencari inspirasi resepi kerak kepala ikan yang unik dari kegagalan, cara membuat kerak kepala ikan yang akan dimasak oleh Angler, kali ini ramai pengguna di sekeliling kita yang mencari, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda, sebagai contoh, sudah terbiasa menggunakan Internet pada peranti untuk melihat maklumat foto. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan kelas induk cara membuat kerak kepala ikan yang sempurna, tidaklah susah sangat, tetapi tidak juga mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan hambar. Sememangnya kepala kulit ikan yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang akan memenuhi selera kita.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti kulit kepala ikan, jenis bahan, dan oleh itu pilihan bahan-bahan segar, cara ia dimasak dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat kari ikan yang sedap di rumah kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa jika anda sudah mengetahui tekniknya. Kemudian ambil gambar kepala kulit ikan supaya dapat idea.

Jumlah hidangan yang boleh disediakan untuk membuat kari kepala ikan ialah 2. Jadi pastikan hidangan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, kari kepala ikan mengambil masa kira-kira 45 minit untuk dimasak.

Baca Juga

Baiklah, kali ini kita cuba, mari kita masak kepala ikan dari kulit kayu di rumah. Dengan mengikuti bahan-bahan mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menjaga kesihatan keluarga anda. Anda boleh membuat kari ikan dengan 17 bahan dan 7 langkah memasak. Ini adalah langkah-langkah memasak.

Masak Kepala Ikan Bermentega buat pertama kalinya #goldenapron2020

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat serbuk roti:

  1. kepala ikan
  2. Kotak santan
  3. fleksibel
  4. tomato
  5. goreng mentega
  6. Langkau bahan
  7. Sebiji bawang besar (dihiris nipis)
  8. 5 ulas bawang putih (dihiris halus)
  9. 1 sudu teh campuran halva
  10. Tampalkan bahan-bahan (campurkan menjadi pes)
  11. 2 bungkus serbuk kulit ikan
  12. 1 sachet kecil serbuk cili
  13. Daun kari 3 tangkai
  14. 2 sudu besar serbuk kari daging
  15. 1 keping krim masam
  16. sedikit gula
  17. 1 1/2 air

Cara memasak kulit kepala ikan

  1. Panaskan minyak dan masukkan bahan ke dalam sos. Masak hingga naik bau
  2. Masukkan daun kari dan lekatkan bahan-bahan tadi.
  3. Biarkan bahan pasta masak sehingga minyak dan rempah bertukar warna.
  4. Kemudian masukkan santan. Kacau dan biarkan mendidih selama 2/3 minit.
  5. Masukkan ikan, bendi dan tomato.
  6. Didihkan lagi, kemudian perasakan dengan garam, gula dan secukupnya (ikut citarasa anda).
  7. Sedap dimakan

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang ditunjukkan oleh pasukan kami. Kami berharap kepala kerak ikan yang ringkas di atas akan membantu anda mencipta hidangan yang lazat untuk keluarga atau rakan atau idea perniagaan masakan. Semoga ini bermanfaat dan menyeronokkan!

You may like these posts

Link copied to clipboard.