Bagaimana Menyiapkan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan), Lezat
Mencari idea tentang cara mudah menyediakan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) untuk muflis? Cara membuat Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) boleh Manjain Lidah sebenarnya kali ini ramai pengguna yang mencari di sekeliling kita, boleh la temankan ibu-ibu baru sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat gambar yang boleh digunakan. sebagai idea. Baiklah, kali ini saya kongsikan panduan cara memasak Cara memasak Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) yang sangat sedap disediakan, tidak terlalu susah tetapi tidak juga mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan tidak sedap. Manakala Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) yang sedap harus mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera.
Terdapat banyak perkara yang masuk ke dalam kualiti Paung Goreng Terengganu (Quih Bom Inti Ikan) bermula dari jenis bahan sehingga pemilihan bahan segar dan cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat Paung Goreng Terengganu (Quih Bom Inti Ikan) yang sedap di rumah, kerana jika anda sudah tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan Paung Goreng Terengganu (Kui Bom Inti Ikan) yang boleh anda jadikan inspirasi.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat Paung Goreng Terengganu (Quih Bom Inti Ikan) ialah 20 hingga 30 biji. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) dianggarkan sekitar 1 jam.
Baca Juga
Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menyediakan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) untuk penciptaan. Anda boleh menyediakan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) dengan 16 jenis bahan dan 9 langkah penghasilan. Ini adalah langkah-langkah memasak.
Resepi tradisional Terengganu ;). Pasti bebas gluten! Ia biasanya dijual untuk sarapan pagi di pasar sarapan. Anjal dan rangup. #goldapron2020 #java10 #glutenvry #bebasgluten #cheesefree #bebastenusu
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan):
- awak
- 5-6 ekor ikan selayang (sardin) masak asam dan garam
- 2 cawan santan segar*
- 5 ulasan tentang bawang *
- 1/2 inci halia parut halus*
- Secubit lada hitam
- 1/2 sudu teh kacang hijau
- 1 sudu teh garam Himalaya atau secukup rasa
- 1 sudu teh gula tebu mentah organik, atau secukup rasa
- bertindak
- 2 1/2 cawan tepung pulut
- 1/2 cawan tepung beras
- 1/2 cawan santan pekat
- 1 gelas air
- 1 sudu teh garam Himalaya
- minyak untuk menggoreng
Langkah penyediaan Paung Goreng Terengganu (Kui Bom Inti Ikan)
- Ikan rebus, tulang dibuang.
- Potong isi ikan bersama semua bahan bertanda *
- Masukkan bahan kisar ke dalam mesin roti dan masukkan bahan yang lain. Pilih mod "Jam" dan ulangi mod sehingga ia kering sedikit.
- Jika anda tidak mempunyai pembuat roti, masak dengan api perlahan sehingga inti agak kering (biar lembap sedikit) dan ketepikan.
- Rebus semua bahan sehingga menjadi doh. Biarkan doh selama 1-2 jam pada suhu bilik. Tutup bekas supaya doh tidak kering.
- Ambil sedikit doh saiz bola golf, leperkan, masukkan bahagian tengah dan tutup. Ulang sehingga doh siap.
- Panaskan minyak dalam kuali, jaga agar minyak tidak terlalu panas supaya kek tidak meletup selepas digoreng.
- Goreng paung hingga perang keemasan. Sedia untuk dihidang panas.
- Jika perlu dibekukan, masak dengan api sederhana dan simpan dalam bekas kedap udara.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan di laman web ini. Kami berharap masakan Easy Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) dapat membantu anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga/rakan-rakan dan juga memberi inspirasi kepada anda yang ingin menjual makanan. Usaha yang bagus!