Bagaimana Menyiapkan Asam pedas ikan terubuk Anti Gagal

Ikan pekasam segar

Adakah anda masih tercari-cari resipi istimewa daging babi yang dibuat dengan turbok babi? Orang ramai menggunakan Internet pada telefon mudah alih untuk mencari maklumat dalam imej untuk pratonton. Dan sekarang, saya kongsikan beberapa langkah mudah untuk memudahkan dan selamat dihidangkan bersama daging babi pedas, lidah mangga. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya boleh menjadi tidak memuaskan dan mengecewakan. Walaupun ikan salai manis harus mempunyai aroma dan rasa keasidan pedas yang boleh merosakkan selera makan anda.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti ikan masam manis, bermula dengan jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, cara penyediaan dan perkhidmatan. Jika anda ingin memasak ikan masam manis di rumah, jangan risau, kerana hidangan ini boleh menjadi istimewa jika anda mengetahui resipinya terlebih dahulu. Di bawah adalah gambar berkaitan segar dan pedas yang boleh anda jadikan inspirasi.

Salmon 5.6 dihidangkan. Jadi pastikan bilik ini cukup besar untuk diberikan kepada anda dan orang yang anda sayangi.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan berpatutan untuk membuat ikan masam manis siap sedia. Anda boleh membuat terubak pork pine ican menggunakan 13 bahan dan 3 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Baca Juga

Semalam anak-anak tiba-tiba cakap, "Mak masak asam panas, nak buat." Seperti PKP, saya sudah lama tidak berada di pasaran. Suami saya kerap ke sana, jadi saya faham, saya pergi melihat apa yang berlaku. Hot MMG Terangkat Clue Ikan Terbook No. Jadi saya beli dengan harga 18 RM. Jadi petang tadi saya duduk di meja makan nasi dan menangis selama 45 minit. Ada sedapppp na laa

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan ikan berempah

  1. Potong ikan saiz 4
  2. 2 kilang besar BJ BJ
  3. 5 ulasan bwg latar belakang putih
  4. 2 inci halia ditumbuk
  5. 1 sudu besar lemon dalam paip
  6. 1 mangkuk kecil cili kering
  7. 4 helai daun limau purut
  8. 1/2 cawan jus
  9. 1 biji tomato dicincang 6
  10. 1 sudu teh garam
  11. 1 sudu besar serbuk rempah hilal
  12. 1 sudu besar serbuk kunyit
  13. 1 sudu kecil minyak masak secukup rasa

Bagaimana ikan berasid berfungsi

  1. Untuk mengeluarkan ikan, basuh ikan dengan air beras dan kemudian campurkan serbuk kunyit.
  2. Panaskan minyak dan masukkan limau nipis dan bahan kisar. Masak hingga naik bau dan masukkan lada merah yang telah ditumbuk. Masak sehingga lada larut.
  3. Masukkan tomato, jus labu dan ikan. Masak sehingga ikan siap. Masukkan garam, tepung, rempah ratus dan daun kopi. sedia

Terima kasih kerana membaca resipi kami di halaman ini. Semoga resepi ikan berempah yang ringkas di atas dapat membantu anda untuk membuat makanan yang sedap untuk keluarga/kawan dan menjadi idea kepada sesiapa yang ingin memulakan perniagaan masakan. Cubaan yang bagus!

You may like these posts

Link copied to clipboard.