Resep Siakap Stim Ala Thai yang Lezat Sekali

Seacap Steam Ala Tai

Adakah anda masih mencari inspirasi untuk resipi unik siakap stim Thai? Resepi Ikan Siakap Kukus Anti-Rempuhan Thai mendapat permintaan tinggi oleh pengguna di kawasan kita sejak kebelakangan ini, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Orang ramai sudah terbiasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat tentang foto sebagai idea. dan kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah untuk menyediakan resipi Siacap Steam Anti Fail Thai, jadi tidaklah susah sangat, tetapi tidaklah mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak sesuai atau lazat. Walaupun siakap kukus ala Thai sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang akan membangkitkan selera anda.

Perisa kukus siakapi ala Thai merangkumi banyak perkara, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hinggalah cara ia dirawat dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin memasak pengukus siacap gaya Thai yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu semua helah, hidangan ini boleh menjadi keseronokan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar Siakap Steam Ala Thai yang boleh anda gunakan untuk memahaminya.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk mengukus ala Thai adalah 2-3 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.

Selain itu, masa penyediaan Thai Steam Siakap dianggarkan kira-kira 45 minit.

Baca Juga

Nah, kali ini kami akan cuba datang ke Tai Steam Ready di rumah. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat siacap ala Thai dengan 16 jenis komponen dan 5 langkah pengeluaran. Cara menyediakan hidangan.

#madebyjeehan #cookpadmalaysia Siakap Steam Ala Thai Recook Cookpader Resepi Kak Nor Al Fatihah memang sedap dan sedap ... makin bertambah My Hubby Eat

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat wap Siakap Thai:

  1. 1 ikan siakap (berat 700-800 g)
  2. Potong 15 g batang halia menjadi cahaya
  3. Cincang halus 20 g bawang putih
  4. 3 batang limau putih, hiris nipis
  5. 2 akar ketumbar, dijahit
  6. Cincang 7-10 lada kecil
  7. 7 kafir kafir hosto
  8. 2 sdb sos ikan
  9. 2 sos tiram SDB
  10. 50 g bawang Belanda dicincang halus
  11. 2 gelas asid
  12. 3 biji jus lemon
  13. 1 paket gula
  14. Hiaskan:
  15. martorri
  16. hirisan lemon

Langkah-langkah penyediaan wap Thai

  1. Basuh ikan, isi perut ikan dengan kepingan bawang putih, halia dan limau. Letakkan akar daun ketumbar di atas ikan.
  2. Masak ikan selama 15 minit.
  3. Gaulkan baki bawang putih, limau, hirisan halia, masukkan belanda, cili api yang dicincang, daun limau purut, sos ikan, sos tiram, asam keping, air limau nipis dan gula hancur. Gaul sebati. tarik
  4. Tuangkan semua sos ke atas ikan dan masak selama 15 minit lagi.
  5. Angkat ikan dan taburkan daun ketumbar yang dihiris, hiaskan dengan limau nipis dan sedia untuk dihidangkan. Selamat menonton dan berjaya 😘😘😘

Awak? Mudah, kan? Inilah cara membuat siacap stim Thai yang boleh anda amalkan di rumah. Semoga ini bermanfaat dan bersenang-senang!

You may like these posts

Link copied to clipboard.