Resep Kembung Bercili yang Lezat Sekali
Adakah anda sedang mencari idea langkah mudah untuk menyediakan Kembung Bercili yang sangat sedap dan unik? Resepi Selamat Kembung Bercili kini amat diperlukan oleh rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah sahabat. Sebagai contoh, netizen sudah biasa melihat maklumat tentang imej yang digunakan di web pada telefon bimbit, dan kali ini saya akan berkongsi panduan untuk membuat resipi menangani penolakan cili tidak sukar dan tidak mudah. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya juga tidak akan licin dan sedap. Malah, Kembung Bercili yang lazat sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.
Terdapat banyak perkara yang masuk ke dalam kualiti rasa Kembung Bercili, dari jenis bahan hingga pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat Kembung Bercili yang sedap di mana-mana, kerana jika anda sudah tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Ini adalah imej Kembung Bercili yang boleh anda jadikan contoh.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk Kembung Bercili ialah 5 orang. Oleh itu, pastikan hidangan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, dipercayai masa memasak Kembung Bercili adalah sekitar 10 minit.
Baca Juga
Baiklah, kali ini kita akan cuba membuat Kembung Bercili sendiri di rumah. Memastikan bahan-bahan mudah, hidangan ini boleh membantu dalam menjaga kesihatan badan anda. Anda boleh membuat Kembung Bercili dengan 16 jenis bahan dan 6 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Sebagai alternatif kepada cili kering, senarai ini menggunakan lada merah (segar). Kurang pedas dan tidak berasid. Bahan-bahannya mudah didapati di dapur. #goldbrunn 2020
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Kimpong Persilly:
- potong bahan
- 6 lada merah
- 2 ulas bawang putih
- 1 petua
- 2 sudu besar (sup) minyak sayuran
- bahan-bahan lain
- 1 sudu besar (sup) minyak sayuran
- 1 sudu besar perasa (Knorr Sea Jonah)
- 1/2 sudu teh garam
- 1/2 sudu teh gula
- 1/4 cawan air
- 1 sudu kecil kicap manis
- Nasi Kembung Kering Sedia Digoreng (Kunyit + Garam)
- hiasan
- tomato ceri
- keperluan - hasil
Cara membuat kimpong persili
- Goreng ikan rangup seperti biasa. Ketepikan.
- Sediakan bahan dan kisar hingga halus (dalam minyak). Siram dengan 1 lagi minyak dan masak sehingga naik minyak (rangup).
- Masukkan gula, rempah dan air. Gaul rata dan tunggu sehingga pekat sedikit. dengan garam. Laraskan lebih kurang.
- Masukkan kicap, kacau sedikit dan tutup api. Kacau dan hidangkan bersama ikan goreng. Ia boleh dihias sesuka hati.
- Tips = Jangan lupa goreng lada untuk mengelakkan rasa hijau.
- Tips = Kisar bahan supaya bahan tumisan minyak tidak cair, meletup, atau kering dengan cepat.
sebagai? mudah dibaca? Inilah cara anda boleh membuat Kembung Bercili di rumah. cubaan yang baik!