Bagaimana Menyiapkan Sup ikan haruan Anti Gagal
Mencari idea untuk Sup Ikan Harwan yang unik? Resipi Sup Ikan Harwan vs Tidak Berjaya sedang mencari beberapa orang di sekeliling kita, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Ibu-ibu muda pernah menggunakan internet pada telefon pintar mereka untuk mencari maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai idea. Posted kali ini saya akan kongsikan panduan cara memasak resepi Sup Ikan Harwan, sangat sedap, sangat kompleks dan mudah disediakan. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan atau malah lazat. Malah, sup ikan Harwan yang lazat seharusnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera kita.
Rasa sup ikan haruan dipengaruhi oleh banyak perkara, daripada jenis bahan dan pilihan bahan segar sehinggalah cara penyajian dan penyajiannya. Jika anda ingin memasak sup ikan Haruan yang lazat di rumah, jangan risau, kerana apabila anda mempelajari caranya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Kemudian ada gambar sup ikan haruan yang boleh anda jadikan contoh.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk memasak sup ikan ialah seorang. Oleh itu, pastikan hidangan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan sup ikan haruan dianggarkan lebih kurang 45 minit.
Baca Juga
Berikut adalah beberapa petua dan petua praktikal yang boleh anda gunakan untuk membuat sup ikan Harwan siap. Anda boleh menyediakan sup ikan Haruan dengan 12 jenis bahan dan 8 peringkat penyediaan. Berikut adalah peringkat-peringkat memasak.
Resepi sup ikan Harwan asli Kelantan mempunyai banyak khasiat untuk kesihatan.
Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Sup Ikan Naga:
- 1. 1 ekor kap - potong 2 bahagian
- 2. Bawang putih dan bawang putih -2 3 keping
- 3. Halia - 2 3 hirisan
- 4. Serai - 2 batang
- 5. Cili Ayam - 2 3 biji
- 6. 4 orang kawan baik
- 7. Bawang goreng - ikut suka
- 8. Daun sup - mengikut kehendak
- 9. Tomato - 2 pcs pada 4 bahagian
- 10. Garam - secukup rasa
- 11. Ajinamoto - secukup rasa
- 12. Air - 4 cawan
Cara memasak sup ikan Harwan
- Bilas harwan dalam air berasid perlahan sehingga bersih.
- Pure coklat, bawang putih dan halia
- Serai dan lada burung
- Tumis bawang besar, bawang putih, halia, limau, lada sulah dan 4 sekawan hingga kekuningan dan naik bau.
- Keluarkan minyak dan masukkan 4 cawan air hingga mendidih dan masukkan sotong hingga mendidih.
- Apabila hampir siap, masukkan tomato, ajinamoto dan garam secukup rasa
- Selepas masak masukkan ke dalam mangkuk dan masukkan daun sup dan bawang goreng secukup rasa.
- semoga berjaya terima kasih*
Bagaimana? Bukankah itu mudah? Anda juga boleh membuat sup harwan ikan, yang anda boleh amalkan di rumah. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!